mamaplus

Orașul din Europa care trăiește încă în 2018. De ce e sărbătorit Revelionul în august

-
//
28.02.2019

Locuitorii din Berchules, un orășel din regiunea andaluză Alpujarras, trăiesc încă în 2018. De 25 de ani, ei celebrează trecerea în Anul Nou în primul weekend din luna august.

Totul a început la finalul anului 1993. Oamenii se pregăteau pentru trecerea în noul an, când orășelul a rămas fără curent electric.

„Era 11 seara. Înainte de ora 20.00, toate luminile din localitate s-au stins. Am luat cina la lumina lumânării, iar ore la rând am ascultat muzică la un radio pe baterii pe care părinții mei l-au adus din Germania. Nu eram obișnuiți să ascultăm radio, pentru că ne uita mereu la televizor. Însă în acea noapte, a fost foarte util”, a povestit Ismael Padilla Gervilla, actualul primar din Berchules.

A doua zi, defecțiunea a fost reparată, însă începutul de 1994 a fost rău, întrucât localnicii au descoperit că respectiva companie de electricitate ar fi furat banii oamenilor, informează BBC News.

„Am decis să așteptăm până în august (n.r – pentru a celebra intrarea în noul an), pentru ca barurile, restaurantele, magazinele și cluburile să se recupereze după furtuna din 31 decembrie, dar și să putem profita de pe urma turismului. A fost un succes răsunător, astfel că am decis să păstrăm această dată”, a mai spus primarul.

Sursa