mamaplus

O tânără de 20 de ani a murit în timpul unei operații de cezariană. Sarcina nu a fost monitorizată de niciun medic

-
//
20.12.2019

O femeie de 20 de ani din Iași, aflată la prima naştere, a murit azi-noapte în timpul unei operații de cezariană, din cauza unei complicații care a survenit în a doua parte a intervenției. Medicii susțin că este vorba despre o gravidă de 110 kg, care era obeză, iar sarcina nu a fost urmărită de niciun specialist. 

S-a internat pe data de 17 decembrie din cauza membranelor rupte, iar două zile mai târziu urma să nască.

„La 10 minute după ce a fost extras copilul, starea pacientei s-a agravat, a intrat în stop cardio-respirator, au început manevrele de resuscitare care au durat 95 de minute. Din păcate, deşi a fost implicată o echipă complexă, inclusiv un cardiolog, pacienta nu a mai putut fi salvată”, a declarat un purtător de cuvânt al maternității.

La nivelul spitalului a fost deschisă o anchetă internă, urmând să fie făcută necropsia la IML pentru a stabili cauzele exacte ale decesului. Medicii bănuiesc ca este vorba despre o embolie amniotică, aceste cazuri fiind extrem de rare, în literatura de specialitate fiind menționat un caz la 80.000, însă se aşteaptă confirmarea în urma necropsiei. Copilul a fost salvat, fiind vorba de un băiețel de 3.000 de grame, care este sănătos.