O secție pentru copii din cadrul Spitalului Clinic Municipal Bălți se află într-o stare deplorabilă

O secție pentru copii din cadrul Spitalului Clinic Municipal Bălți se află într-o stare deplorabilă

-
//
28.08.2017

O fotografie din interiorul Spitalului pentru Copii din Bălți a devenit virală pe site-urile de socializare. În imagine apare baia și odaia în care sunt nevoiți să stea părinții cu copii. Condițiile dezastruoase dintr-o secție de Boli Infecțioase pentru copii din cadrul Spitalului Clinic Municipal Bălți i-au șocat pe internauți.

O secție pentru copii din cadrul Spitalului Clinic Municipal Bălți se află într-o stare deplorabilă

Reprezentanții spitalului susțin că aceștia oferă servicii de calitate și că încearcă să remedieze pe cât posibil această situație, deoarece spitalul nu a fost reparat din 1975. Momentan se efectuează lucrări de renovare, dar și de îmbunătățire a condițiilor, două secții fiind deja reparate.

„Condițiile sunt foarte rele, totul vechi, din lavoar curge apa rece, podeala ați văzut în ce stare este, perdele nu-s. În baie nici nu te poți spăla! Paturile sunt încă de pe timpul mamei mele, că nici nu poți dormi pe ele, pentru că a doua zi te doare tot corpu. La ora 7 dimineața doctorii umblă prin boxe, cum le numesc ei. Merg câte 5-6 medici și infirmiere și se uită dacă în cameră e curat și dacă patul e strâns”, menționează Nadejda Tarasov internată la spital cu fiul său.

Femeia susține că până acum personalul se comporta agresiv cu ea, dar acum atitudinea s-a schimbat: „În celelalte zile îmi spuneau că dacă ceva nu îmi place pot să plec unde vreau. Ei nu ascultă mămicile deloc. Azi m-am externat din cauza condițiilor”, susține Nadejda.

De cealaltă parte, reprezentanții spitalului susțin că accentul trebuie pus pe calitatea serviciilor pe care aceștia le prestează: „Avem doctori de calitate, care sunt însă puțini. Asta e problema cea mai mare. E adevărat că nu avem condiții hoteliere, pentru că spitalul e construit în 1975, iar până în 2011 nu a fost făcută nici o reparație capitală”, susține Maria Neamțu, șefa Departamentului Pediatrie Bălți a Spitalului Municipal Bălți.

Șefa Departamentului Pediatrie Bălți a Spitalului Municipal Bălți mai menționează că spitalul a beneficiat de mai multe ajutoare externe dar și interne. Spitalul a fost dotat cu un nou echipament performant, au fost renovate două secții, iar momentan se lucrează la reparația și celorlalte secții: „Asta e situația unei țări întregi. Peste tot putem găsi probleme, și nu puține. Aceasta este una dintre secțiile spitalului într-o astfel de stare, însă lucrăm la asta”.

Maria Neamțu susține că a fost procurată deja o cadă nouă care urmează a fi instalată în curând în secția respectivă și că în fiecare an se fac lucrări de reparație cosmetică: „Niciodată nu am avut probleme, nu am avut infecții sau cazuri de acest gen”.

Departamentul Pediatrie are o capacitatea de 135 paturi repartizate în 6 secții și acordă asistență medicală de urgență și specializată pediatrică municipiului Bălți și altor 10 raionale de nord ale Republicii. În 2016 s-au adresat 18.000 de pacienți dintre care 6.000 au fost internați.

Șefa Departamentului Pediatrie Bălți a Spitalului Municipal Bălți ne-a expediat și câteva poze cu alte saloane din aceiași secție.

O secție pentru copii din cadrul Spitalului Clinic Municipal Bălți se află într-o stare deplorabilă

Sursa: tv8.md