mamaplus

O moldoveancă stabilită la Roma nu-şi poate recupera copilul, preluat de asistenții sociali

-
//
25.10.2019

O moldoveancă stabilită la Roma luptă pentru a-şi putea lua copilul acasă, în Moldova. Victoria Glod a scris pe adresa redacției Publika.md că acum doi ani, a cunoscut un bărbat, originar din Egipt, cu care a trăit în concubinaj şi are o fetiță.

După o perioadă în care au locuit împreună, bărbatul a devenit violent, o bătea pe ea şi fetiță. Într-o zi, femeia a apelat la carabinieri. Oamenii legii au chemat asistenții sociali, care, inițial, au dispus ca mama şi copilul să stea în casa familiei bărbatului, iar acum patru luni, au stabilit ca micuța să rămână cu tatăl ei. 

Potrivit unei decizii, Victoria are voie să-şi vadă copilul de un an şi nouă luni doar de două ori pe săptămână, câte o oră şi jumătate.

„Ei (asistenții sociali - n.n.) i-au dat fetița lui pentru că are cu ce o întreține. Iar eu am rămas în stradă, fără copilul meu. Am dormit şi în parc, am stat fără mâncare până mi-am găsit un loc de muncă, ca să le demonstrez asistenților sociali că pot să-mi cresc copilul”, a declarat Victoria Glod.

Disperată, femeia cere ajutorul autorităților de la Chişinău pentru a-şi putea recupera fetița şi a reveni acasă. Aici, în Moldova, Victoria mai are două fete, care stau împreună cu mama ei.