O moldoveancă din SUA, adoptată în copilărie își caută părinții

O moldoveancă din SUA, adoptată în copilărie își caută părinții

-
//
16.10.2017

O tînără din Republica Moldova, care a fost adoptată de cetățeni americani în 1996 își caută părinții biologici.

O moldoveancă din SUA, adoptată în copilărie își caută părinții

Ea spune că în 1996 a fost adoptată din Chișinău în Utah, SUA. Potrivit actelor pe care le deține se numește Morari Irina Oleg, este născută la Bălți pe 26 octombrie 1990. În speranța de a-și găsi părinții: tatăl Morari Oleg Ion și mama Morari Anna Valentin, amîndoi cetățeni moldoveni din Bălţi, Irina le-a scris o scrisoare.

În scrisoare, Irina le mulțumește părinților pentru că i-a dat viață și își exprimă speranța că se vor întîlni. Tînăra spune că i s-a spus că ea a fost abandonată la vîrsta de doi ani, dar ea nu crede și simte că a fost luată din familie. Scrie că mereu și-a dorit să știe mai multe despre familia sa din Moldova, dacă are frați sau surori.

Irina mai scrie că în vara lui 2018 va veni în Moldova și Romînia și speră la o reuniune, dar spune ea, va înțelege dacă familia sa biologică nu va vrea să se întîlnească cu ea. Ea le mulțumește pentru că i-a dat viață și șansă la o viață mai bună. Mai jos citiți scrisoarea integral.

„Dragă Mamă şi Tată, sînt eu Irina. Vă caut, şi a trecut foarte mult timp de atunci!! Mi s-a spus că am fost lăsată la a doua mea zi de naştere. Simt că nu a fost aşa şi simt că am fost luată de lîngă voi, dar nu ştiu cum. Am fost pusă într-un orfelinat numit Casă de Copii, din cîte mi s-a spus. Am un certificat de naştere din care rezultă că numele de familie este MORARI şi eu am fost adoptată la vîrsta de 5 ani, aproape 6 ani, cînd am fost adusă în SUA.

În fiecare an, de ziua mea, dintotdeauna m-am întrebat dacă voi vă gîndiţi la mine aşa cum o fac eu. Nu mai este mult pînă la ziua mea de naştere, zi în care nu ştiu încă cine sînteţi, cum arătaţi, ce faceţi, dacă am fraţii şi surorii …

Îmi doresc mult să vă găsesc şi sper să avem o fericită reuniune şi să reuşim să ne cunoaştem unii pe alţii. Ar fi un vis care devine realitate!

Dacă vă găsiţi în această descriere sau sînt persoane pe care le cunoaşteţi, vă rog să ne contactaţi. Mi-aş dori să vă găsesc înainte de luna Mai. O să călătoresc în Romînia şi Moldova la vară şi mi-aş dori să vă întîlnesc în timpul călătoriei mele.

Dacă nu veţi dori să mă găsiţi sau să mă cunoaşteţi, voi înţelege, dar vreau să ştiţi că vă sînt atît de recunoscătoare pentru că mi-aţi dat viaţă şi pentru că m-aţi dat în adopţie, vă mulţumesc pentru că mi-aţi dat cea mai bună şansă la o viaţă mai bună.

Să ştiţi că vă iubesc cu toate că nu vă cunosc. Sper cu adevărat să vă găsesc pe amîndoi într-o zi, să vă povestesc că şi eu sînt mamă, o soţie şi fiica unei familii americane minunate şi sînt copilul vostru, departe de prima mea casă. Vă rog să mă contactaţi, am aşa de multe să vă povestesc.”

Irina vine cu rugămintea de ai distribui scrisoare în speranța că-și va găsi părinți sau cineva îi va recunoaște istoria.

Persoanele care cunosc ceva detalii pot contacta echipa The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai Romîniei pentru a o ajuta pe Irina să-și cunoască părinții.

Sursa: tv8.md