mamaplus

O fetiță de opt luni a murit după ce vecinii au pulverizat în apartament un insecticid extrem de toxic

-
//
18.02.2020

În Kazahstan, o fetiță de opt luni a murit după ce vecinii ei au pulverizat în apartament un insecticid mortal menit să-i scape de gândaci.

Alți doi copii, în vârstă de trei și cinci ani sunt în stare critică în urma dezinsecției din apartamentul vecinilor lor din orașul Shymkent, sudul Kazahstanului.

Potrivit The Sun, vecinii au pulverizat cu Imidacloprid în apartament, au încuiat ușile și au plecat, fără să-i anunțe pe ceilalți locatari din bloc de pericolul la care sunt expuși.

A doua zi, în apartamentul de deasupra celui in care s-a făcut dezinsecția au început să apară primele semne de intoxicație.

Dilshat Abdurasulov, tatăl fetiței de opt luni care a murit:

„Nu știam ce se întâmplă. Fiica mea Guzal plângea în mod constant și ne-am gândit că e de la dinți. Apoi a leșinat. Corpul ei a devenit mai rece, chipul și buzele s-au învinețit. Ne-am grăbit la spital, dar 30 de minute mai târziu a murit”.

Alinur Lobusko, mama bebelușului:

„Când vecinii au făcut prima dezinsecție au venit la noi și ne-au spus să deschidem geamurile și să ne ventilăm apartamentul. De data asta nu a venit nimeni și nu ne-au spus nimic”.

Alți doi copii, de cinci, respectiv trei ani, au fost și ei spitalizați și sunt în stare critică.

Experții au examinat aerul din ambele apartamente și au identificat pesticidul folosit pentru exterminarea insectelor.