O fetiţă de cinci ani şi-a donat părul în scop caritabil

O fetiţă de cinci ani şi-a donat părul în scop caritabil

-
//
19.02.2018

Ionela, o fetiţă de cinci ani din Chişinău şi-a donat părul în cadrul campaniei "Donez din părul meu". Din cosițele ei se vor face peruci pentru femeile care suferă de cancer mamar, care şi-au pierdut părul în urma chimioterapiei.

O fetiţă de cinci ani şi-a donat părul în scop caritabil

Micuţa a aflat de la mama ei despre campania "Donez din părul meu", care a început acum un an. Cei care au venit cu ideea încearcă astfel sa le ajute pe femeile ce urmează un tratament împotriva cancerului mamar să treacă mai uşor peste suferinţă.

Ioana a aşteptat cu nerăbdare ziua în care să se uite în oglindă şi să-şi vadă părul scurt, dar pentru o faptă bună. Şi-a pregătit chiar şi o replică pentru cei care ar putea să o întrebe ce e cu schimbarea de look. 

Spune că îi place noua coafură şi că e hotărâtă să facă la fel şi de acum înainte. Îşi va lăsa părul să crescă lung din nou, ca o eroină din desenele animate, şi îl va dărui iarăşi femeilor care vor să îşi recapete încrederea în felul în care arată.

Campania "Donez din părul meu" face parte din proiectul "Stop cancer mamar" care sprijină, prin consultaţii gratuite şi acţiuni caritabile, femeile ce luptă cu această cumplită boală. Pe parcursul unui an, prin intermediul campaniei, peste 100 de persoane şi-au donat părul, din care se vor face peruci.

Sursa: tvrmoldova.md