mamaplus

O femeie a pus la fiert pietre pentru copiii ei, sperând că vor adormi în timp ce așteptau să mănânce

-
//
01.05.2020

Povestea impresionantă a unei femei din Kenya a făcut înconjurul țării și a dus la un efort fără precedent printre cetățenii țării africane pentru a o ajuta. Peninah Bahati Kitsao s-a prefăcut că gătește pentru copiii ei înfometați, în recipient fiind doar pietre, sperând că aceștia vor adormi în timp ce așteptau ca „masa” să fie gata.

Femeia, care locuiește în Mombasa a pus pietre la foc pentru a îi face pe copiii ei să creadă că urmează să le pună masa pentru a îi opri din plâns și a îi calma. Ea și-a pierdut toate sursele de venit din cauza măsurilor de restricție și distanțare socială și nu a mai avut cu ce să-i hrănească pe cei opt copii ai săi. Kitsao care lucra ca spălătoreasă în satul ei, a rămas fără lucru din cauza restricțiilor impuse și măsurilor de distanțare socială.

Una dintre vecinele sale, șocate de povestea femeii, a alertat presa cu privire la supliciul ei. După ce a fost intervievată de o televiziune kenyană, văduvă a primit bani de la sute de kenyeni impresionați de povestea ei și a familiei sale.

Kitsao, care nu știe să scrie și să citească și care locuiește într-o locuință fără apă curentă și fără electricitate a descris generozitatea concetățenilor ei drept un miracol.

„Nu am crezut că kenyenii pot fi atât de afectuoși. Am primit telefoane din toată țara, oamenii m-au întrebat cum mă pot ajuta”, a spus ea unui site local de știri. Ea a mai spus că cei opt copii ai săi nu au putut fi păcăliți prea mult timp de tactica sa.

„Mi-au spus că știu că îi mint, însă nu am putut să facă nimic pentru că nu aveam nimic de mâncare să le dau”, a mai spus Kitsao.

Ca parte a unor măsuri de ajutorare a celor mai vulnerabili în contextul crizei actuale, guvernul kenyan a lansat un program de hrănire. Măsurile guvernului nu au ajuns încă și la Kitsao, al cărei soț a fost ucis anul trecut.