mamaplus

O femeie din Rezina și-a obligat copilul de trei ani să se sinucidă

-
//
09.09.2019

Caz ieșit din comun la nordul ţării. O mamă din raionul Rezina şi-a obligat băieţelul de trei ani să se sinucidă, iar scena a fost filmată chiar de ea. Ulterior, a trimis imaginile video rudelor, iar în cele din urmă acestea au ajuns şi pe reţelele sociale.

mamaplus

„Nu plânge, mamă. Eu o să râd că tu o să te odihneşti. Te rog foarte frumos, o dată, mamă.”

În cele din urmă, mama copilului a renunţat la planul odios. După ce imaginile au devenit publice, aproape de miezul nopţii, a fost alertată poliţia. Oamenii legii nu au stabilit cu exactitate ce anume a determinat-o pe mamă să recurgă la acest gest cumplit. Totul ar fi început după o ceartă cu rudele.

„Pe parcursul zilei au avut oaspeţi nişte rude. Din spusele femeii au stat la masă, iar apoi a apărut un conflict spontan între ea şi cumnata sa, iar apoi rudele au plecat. După, femeia de 27 de ani, fiind agitată şi în urma emoţiilor negative a săvârşit acţiunile pe care le-a şi filmat”, a spus IRINA BURDUJAN, ofiţer de presă IP.

La casa femeii a venit şi asistenta socială. Din spusele acesteia, mama băiatului regretă gestul.

„Ea era deja liniştită şi mă ruga să nu-i luăm copilul, că ea nu-i face nimic şi copilul plângea tot după mama. A căzut în genunchi şi ţinea copilul strâns şi spunea vă rog frumos lăsaţi-l acasă.”

După acest caz, mama copilului a fost transportată la spitalul raional pentru investigaţii. În prezent, micuţul se află în siguranţă şi este la mătuşa lui. Primarul localităţii şi asistentul social ne-au declarat că femeia de 27 de ani îşi creştea singură copilul şi locuia de ceva vreme la bunicul ei de 83 de ani. Autorităţile, deşi nu-i justifică gestul, cred că băiețelul trebuie să rămână cu mama.

Vecinii au confirmat faptul că femeia avea grijă de copil, însă au mai spus că certurile şi chefurile erau la ordinea zilei în această casă.

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a reacţionat în acest caz.

Ala Nemerenco a anunţat că, astăzi, 9 septembrie, Comisia pentru protecția copilului aflat în dificultate se va întruni în şedinţă și va decide pașii următori pentru a asigura protecția și suportul necesar băiețelului. În acest caz a fost pornită o cauză penală pentru violenţă în familie, iar femeia riscă până la trei ani de puşcărie.

Sursa: publika.md