mamaplus

O copilă a zăcut 18 ore îngropată în zăpadă. Salvatorii au găsit-o în viață

0
//
16.01.2020

O fată de 12 ani a fost găsită în viață la 18 ore după ce o avalanșă puternică a lovit statul Kashmir. Samina Bibi se afla în casa părinților ei din zona statului Kashmir administrată de Pakistan, când s-a produs avalanșa și le-a lovit casa. Adolescenta a povestit că a strigat după ajutor, însă cu puțin înainte să fie salvată credea că va muri.

Valea Neelum a fost lovită de numeroase avalanșe și alunecări de teren în ultimele zile, iar cel puțin 74 de persoane și-au pierdut viața. Deși zona este predispusă la astfel de fenomene, bilanțul din ultimele zile este cel mai mare înregistrat vreodată.

Adolescenta a suferit o fractură la picior. Mama ei a spus că familia era adunată în jurul unui foc în casă, în momentul în care avalanșa a lovit.
"Nu am auzit zgomot. S-a întâmplat într-o secundă", a spus femeia, care a declarat pentru Reuters că renunțase să creadă ca fiica ei va fi găsită în viață.

Provincia Kashmir acoperă 138.000 de kilometri pătrați și a fost prinsă într-o criză veche de zeci de ani, după ce a fost împărțită de India și Pakistan. Operațiunile de salvare încă se desfășoară în căutarea supraviețuitorilor.