O bancă internațională se retrage de pe piața din Republica Moldova

O bancă internațională se retrage de pe piața din Republica Moldova

-
//
02.04.2018

O bancă internațională se retrage din mai multe state din Europa Centrală și de Est, inclusiv Republica Moldova, scrie portalul euscoop.com, care face referire la publicația bulgară Capital.

O bancă internațională se retrage de pe piața din Republica Moldova

Banca Națională a Moldovei nu a primit vreo notificare din partea grupului Société Générale referitor la intențiile acesteia de a vinde sucursala moldovenească BC „Mobiasbanca" SA, așa cum scrie portalul de știri din Bulgaria, se arată într-o notă informativă a instituției.

„BNM amintește că BC „Mobiasbanca" SA respectă toate cerințele prudențiale, iar orice shimbare de proprietate în băncile licențiate poate avea loc doar cu acordul prealabil al Băncii Naționale a Moldovei, al cărei scop este transparența, calitatea și soliditatea financiară a acționarilor, precum și a instituțiilor de creditare”, se mai arată în nota informativă a BNM.

Grupul francez Société Générale se retrage din Bulgaria, Albania, Macedonia, Muntenegru, Serbia și Republica Moldova, unde SG deține Mobiasbancă. Potrivit surselor menționate, SG și-ar motiva decizia prin faptul că „aceste piețe sunt suprasaturate și neatractive în acest moment”.

Sursa: realitatea.md