mamaplus

Noi detalii despre cazul de la liceul ”Socrate”. Ion Andronache este învinuit de directorul instituției

-
//
10.10.2019

Vloggerul Ion Andronache, care a postat fișierele audio cu comportamentul agresiv al unei profesoare de la liceul Socrate, vine cu noi dezvăluiri pe marginea acestui caz. Copilul său este în clasa 1 la această instituție, iar în prima zi după scandal, când a venit să aducă micuțul la lecții, directorul școlii, Ion Sirețeanu, i-a adus mai multe învinuiri, fiind vădit nemulțumit că s-a expus public despre caz.

Ion Andronache mai spune că elevii acum nu au un profesor și de fiecare dată fac lecțiile cu unul nou, iar la pauză nu are cine să-i supravegheze: „Din păcate cei 26 de copii din clasa 1 ani au fost lăsați cele 10 minute de pauză nesupravegheați. Când am intrat în clasă, geamul era deschis iar câțiva copii se jucau la geam (clasa este la etajul 2)”.

Directorul Ion Sirețeanu i-a explicat că a găsit o învățătoare de la Edineț, însă atunci când a auzit că trebuie să predea „într-o clasă problematică”, a refuzat să mai vină.

Mai mult, părintele a fost învinuit că ar fi provocat o tentativă de suicid, fără să menționeze a cui anume.

„Așa m-am convins încă o dată că nu trebuie să am încredere în el pentru că va manipula și se va victimiza. Discuția a durat 20 de minute. M-a mai învinuit de postarea în care am scris că nimeni nu a venit cu scuze, zicându-mi să vin la el să cooperăm, nu să vorbesc în public”, a adăugat Ion Andronache.

Totodată, doar la insistența Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în special în persoana Liliana Nicolaescu-Onofrei, au fost primiți specialiștii de la Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii pentru a vorbi despre cum să se reacționeze în situațiile de abuz. Doar că la această ședință, au participat copiii, nu și profesorii.

Între timp, într-adevăr, administrația liceului a venit cu o reacție doar la solicitarea și presiunile presei. Joi, la ora 08:00, părinții altor clase au fost invitați la o adunare la care nu au fost chemați părinții clasei I unde a avut loc incidentul.

Sursa: realitatea.md