mamaplus

Moldovenii se pregătesc deja de sărbători. Magazinele din capitală sunt pline de cumpărători

-
//
28.11.2019

Majoritatea magazinelor din Chișinău și-au amenajat deja vitrinele și rafturile cu decorațiuni de sărbători. Chiar dacă mai e mult până vom simți cu adevărat spiritul Crăciunului, oamenii au dat buzna în centrele comerciale și își fac cumpărăturile acum, pentru a evita cozile lungi și prețurile piperate din ajun.

În prezent, un brad artificial, de exemplu, poate ajunge până la 20 de mii de lei. Globurile pentru brad costă între 25 și 600 de lei, iar ghirlandele pot fi achiziționate cu cel puțin 10 lei. Comercianții spun că în acest sezon la mare căutare sunt jucăriile de pluș și figurinele, în special cerbii.

Și în magazinele de haine și încălțăminte se simte feeria sărbătorilor de iarnă. Pe rafturi au apărut deja zeci de pulovere cu ornamente de Crăciun. Părinții care au copii mici caută costume speciale pentru a le folosi la ședințe foto.

Spiritul sărbătorilor de iarnă se simte de luni și în capitală, când, în Piața Marii Adunării Naționale, a început instalarea pomului de Crăciun și a luminițelor. Petrecerile de iarnă vor avea în Piața Marii Adunări Naționale și în scuarul Catedralei.