Moldovenii din Grecia s-au adunat să confecționeze mărțișoare

-
//
27.02.2019

Copiii moldovenilor din diaspora Republicii Moldova din or. Atena, Grecia au creat o atmosferă de primăvară, confecționând mărțișoare în cadrul atelierului „Mâini dibace”. Evenimentul a fost organizat de către Uniunea Moldo-Elenă „Al. Ipsilantis”.

Membrii Uniunii s-au reunit la cea de-a VII-a ediție a atelierului de creație, care a fost dedicat simbolului anotimpului renașterii, dragostei, speranței, vieții – Mărțișorul.

Copiii împreună cu părinții și bunicii au confecționat mărțișoare decorative, familiarizându-se cu tradițiile dedicate mărțișorului. Succesul atelierului a fost garantat de prezența, susținerea și experiența tinerei arhitect, Marina Cipileaga, originară din Moldova, care a desfășurat un master-class la care au participat 22 de persoane dintre care 11 copii între vârsta de 2 și 13 ani.

Scopul organizării unor astfel de evenimente este de a consolida diaspora, de a fortifica relațiile între membrii uniunii, de a oferi ocazia pentru interacțiune între părinți, copii, de a lucra în echipă, de a comunica și de a se împrieteni cu alți semeni. Un alt scop major al Uniunii „Al. Ipsilantis” este de a promova și oferi posibilitate persoanelor din sfera de creație, să împărtășească publicului cunoștințele și experiența lor.

În contextul celor menționate, membrii Uniunii Moldo-Elene „Al. Ipsilantis” au transmis, prin intermediul Biroului relații cu diaspora al Cancelariei de Stat, un mesaj de felicitare concetățenilor noștri de pretutindeni, dorindu-le o primăvară frumoasă și caldă tuturor.

Sursa