Moldova va primi 200 de mii de vaccinuri antigripale

Moldova va primi 200 de mii de vaccinuri antigripale

-
//
22.07.2016

Moldova va primi 200 de mii de vaccinuri antigripale, cu titlu de donație din partea Statelor Unite ale Americii, informează NOI.md.

Moldova va primi 200 de mii de vaccinuri antigripale

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății, în acest sens a fost semnat un memorandum cu Center for Vaccine Equity, The Task Force for Global Health.

Vaccinurile vor fi administrate persoanelor care fac parte din grupurile de risc, înainte de începerea sezonului gripal. Lotul curent este așteptat pînă la 31 octombrie. Ministerul menționează că, în scopul asigurării țării cu vaccinuri antigripale, 14 milioane de lei au fost alocați în fondul de profilaxie, însă, datorită semnării acestui memorandum de Ministerul Sănătății, banii vor putea fi redirecționați spre alte domenii importante care necesită finanțare.

Potrivit medicilor, vaccinul contra gripei sezoniere prezintă cea mai sigură metodă de prevenire a infecției și complicațiilor grave provocate de virusurile gripale. Specialiștii recomandă administrarea vaccinului antigripal în fiecare an, înaintea sezonului gripal.

Sursa: NOI.md