Moldova a fost remarcată cu distincţii europene în domeniul turismului

Moldova a fost remarcată cu distincţii europene în domeniul turismului

-
//
05.05.2016

Moldova a luat două premii pentru acţiuni de dezvoltare a industriei turismului.

Moldova a fost remarcată cu distincţii europene în domeniul turismului

Potrivit Asociaţiei Naţionale pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), premiul Print Media Award a fost înmînat la festivalul european "Turism şi strategie" în Dubrovnik (Croaţia), unde a avut loc şi prezentarea Chişinăului, precum şi strategia de dezvoltare a Moldovei în calitate de destinaţie turistică.

La întrevederea neoficială a directorului ANTRIM, Natalia Ţurcanu, cu primarii oraşelor Rueil-Malmaison (Franţa), Patrick Ollier, şi Dubrovnik, Andro Vlahusic, s-a menţionat că Chişinăul ar putea fi selectat pentru organizarea festivalului în anul 2017.

"Aceasta ne conferă optimism şi convingere că Moldova poate deveni o destinaţie turistică cunoscută nu doar în Europa, dar şi în lume", a spus Ţurcanu.

O altă distincţie – premiul special al juriului – a fost înmînat bloggerului Svetlana Matvievici, care a prezentat oraşul Orhei.

Pe lîngă festival, ANTRIM a participat la Forumul european de trei zile Creating Future Heritage, unde în ultima zi a avut loc o expoziţie în cadrul căreia standul Moldovei a promovat destinaţia turistică Orheiul Vechi drept principala atracţie a Republicii Moldova, cu degustare de vin moldovenesc.

Vizita delegaţiei moldoveneşti a fost organizată cu sprijinul proiectului "Sporirea competitivităţii" al USAID Moldova pentru a promova brandul turistic "Pomul Vieţii".

În cadrul festivalului "Turism şi strategie", au fost prezentate strategiile de dezvoltare a turismului în circa 20 de oraşe europene, printre care Chişinău şi Orhei, pentru a stabili relaţii şi schimb de experienţă, precum şi pentru a studia noi destinaţii turistice.

Sursa: Infotag.md