mamaplus

Mihai Stratulat și membrii familiei sale, infectați cu COVID-19. Mesajul pediatrului

-
//
31.05.2020

Medicul pediatru Mihai Stratulat a anunțat că atât el, cât și membrii familiei sale au fost testați pozitiv la COVID-19, dar, deja au fost tratați. Potrivit medicului, copiii sunt cei care au suportat cel mai ușor coronavirusul.

„Se împlinesc 14 zile din momentul apariției primelor simptome, deci de azi (n.r. ieri, 30 mai) eu și familia mea suntem Covid-19 Free! De mai bine de 10 zile nu mai prezentăm niciun simptom! Copiii au suportat cel mai ușor această boală”, a anunțat medicul Mihai Stratulat.

În anunțul său, medicul a precizat că el și membrii familiei sale nu mai au nevoie de mască.

„Nu ne temem de spații aglomerate, cum se zice: „otstrilealisi” (n.r: împușcat). Conform ultimelor studii, o persoana bolnavă de Covid-19, din a 11-a zi din momentul infectării nu mai este contagioasă, chiar dacă testul PCR arată pozitiv și asta deoarece depistează fragmente de ARN viral care însă nu mai pot declanșa boala”, a conchis Stratulat.

În Republica Moldova sunt înregistrate la ora actuală 8.098 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 994 în Transnistria.

Menționăm că până la momentul actual au fost confirmate 1.612 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-381, asistenţi medicali-626, felceri-87, farmacişti-21, personal auxiliar-497 persoane.