Mici, dar geniali! Top 10 invenții realizate de către copii pentru copii

Mici, dar geniali! Top 10 invenții realizate de către copii pentru copii

-
//
02.06.2017

Dacă credeți că pentru a inventa ceva e nevoie de o experiență vastă în spate, iată că acești copii au demonstrat contrariul.

Mici, dar geniali! Top 10 invenții realizate de către copii pentru copii

În continuare vă prezentăm 10 invenții realizate pentru copii și de către copii.

  1. Umbrela răcoroasă. La numai 6 ani, Peh Yong un băiețel din Singapure a găsit soluție pentru a face față căldurii de afară. Umbrela imită procesul de transpirație a plantelor folosind apă, tuburi din plastic și ață.
  2. Trambulina. A fost inventată în anul 1930 de către George Nissen, la vârsta de 16 ani.
  3. Camionul-jucărie, din lemn - Robert Patch (6 ani). Jucăria putea fi demontată și reconstruită cu ușurință.
  4. Înghețata pe băț. În 1905, la vârsta de 11 ani, Frank Epperson din San Francisco a amestecat pudră pentru suc cu apă într-o cupă și apoi a băgat un băt în lichid. Peste noapte, a lăsat cupa la frigider. Așa a apărut înghețata pe băț (Popsicle) pentru care Epperson a primit brevetul de invenție în 1923.
  5. Lingurița comestibilă. Sătulă să spele mereu lingurița cu care îi punea de mâncare pisicii, Suzanna Goodin, o fetită de șase ani din Statele Unite a inventat o linguriță comestibilă, din coca de biscuiți.
  6. Cortul care colectează energia solară. În timpul unei excursii școlare, două fetițe din America, de 8 și 9 ani, au inventat cortul ce colectează energie.
  7. Scutecul cu buzunar. La cei 9 ani ai săi, Chelsea Lannon a făcut o descoperire de mare folos mămicii sale. În timp ce aceasta o schimba pe surioara mai mică, Chelsea a observat că mămica sa are nevoie de șervețele și pudră. Astfel, ea a inventat scutecul care să conțină în buzunar celelalte produse. Ulterior, ideea a fost preluată de marii producători de scutece.
  8. Scaunul pliabil. Acesta a fost inventat de o fetiță de 11 ani din Statele Unite al Americii, Jeanie Low, iar pe 10 martie 1992 a primit brevetul de inventator.
  9. Mingea de baschet pentru începători. În 1994, un băiețel de 9 ani pe nume Chris Hass a inventat o minge de baschet care îi învață pe jucători unde să își poziționeze palmele pentru a realiza o aruncare la coș de toată frumusețea.
  10. Hârtie fluorescentă.  Aceasta a fost inventată de către Becky Schroeder, o fetiță din America. Astăzi, hârtia este folosită de către medici pentru a citi fișele pacienților, atunci când e întuneric și ca să nu-i trezească.

Sursa: Mamaplus.MD