mamaplus

Medic acuzat că a amenințat un copil de 2 ani care plângea: „Chem pe nenea să te strângă de gât”

-
//
31.12.2019

Un medic pediatru de la Spitalul din Satu Mare, România, este acuzat că a amenințat un copil în vârstă de 2 ani, care plângea în Urgență. Doctorul neagă acuzațiile, însă conducerea unității medicale a deschis o anchetă.

Mama copilului în vârstă de 2 ani a ajuns cu cel mic la Urgență în noaptea de 29 spre 30 decembrie și spune că medicul de gardă și asistenta i-au amenințat copilul. Aceasta povestește pe Facebook întreaga întâmplare.

”Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât… dacă mai plângi îți mai dau o injecție – așa i-a spus doamna doctor copilului meu de 2 ani cu febră, frisoane, vomă, diaree etc. Oricum, bolnav, cu o mamă disperată lângă el care încerca să-l liniștească. Doamna doctor, nu e prima dată, dar este ultima. Prima plângere la Ministerul Sănătății a fost depusă, mâine merg la spital, la presă, la avocat, la oricine mă poate ajuta să demonstrez că locul dvs. nu este în spital și nu este lângă copii. Ne-ați mai umilit și în trecut și am lăsat capul jos deși eram șocată, furioasă și sigură că nu aveți dreptul să faceți așa ceva”, scrie femeia pe Facebook.

Reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare spun că s-au autosesizat în acest caz, iar ulterior femeia a depus și o reclamație.

„Ne-am autosesizat asupra acestui eveniment, ulterior mama copilului a depus și o plângere la Spitalul Județean, iar managerul și directorul medical au decis să facă propria anchetă. În același timp, s-a sesizat Consiliul Etic al Spitalului. Vom analiza cazul și așteptăm concluziile”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian.

Întrebat dacă medicul a dat explicații cu privire la cele afirmate de mama copilului, Demian a spus că „s-a vorbit cu medicul care a fost de gardă și neagă”.