mamaplus

Mai mulți elevi moldoveni, revoltați că a fost anulat examenul de Bacalaureat

-
//
15.05.2020

Decizia de a anula examenele de bacalaureat a împărțit absolvenții în două tabere. O parte dintre ei, dar şi părinţii lor nu sunt de-acord cu hotărârea Guvernului şi a Ministerului de resort şi au lansat o petiție online prin care îşi revendică dreptul la susținerea examenelor, care susţin ei, le este încălcat. 

În acest context, tinerii le cer deputaților din Parlament respingerea sau revizuirea hotărârii. Ei nu sunt de acord ca diplomele să fie eliberate în baza mediilor anuale, încât notele nu vor fi obiective, iar locurile bugetare din universități, la care râvnesc mulţi, vor deveni mai accesibile. 

Revoltați sunt și părinții copiilor care afirmă în ultimii trei ani, aceștia au muncit foarte mult pentru notele actuale, iar examenul de bacalaureat urma să contribuie la ridicarea mediei.

Decizia finală o vor lua însă deputaţii."În Guvern s-a aprobat un proiect de lege care urmează să fie votat în Parlament, iar după aprobare să fie prezentat în monitorul oficial și numai după aceea va intra în vigoare", susține Anatolie Topală, secretar general al Ministerului Educației.

Până în prezent petiția a fost semnată de peste 150 elevi şi părinţi.