mamaplus

Mai mulți elevi de la un liceu din capitală au ajuns la spital cu enteroviroză

-
//
12.09.2019

Mai mulți copii din cadrul liceului moldo-turc „Orizont”, filiala Ciocana, ar fi ajuns la spital cu enteroviroză, deși anterior mai multe surse spuneau că ar fi vorba de o intoxicație. Informația a fost confirmată de către mai mulți părinți. Reprezentanții Ministerului Sănătății, inclusiv ministrul Ala Nemerenco, nu au comentat deocamdată acest caz.

mamaplus

Enteroviroza este unul dintre două tipuri de gastroenterocolita și reprezintă o infecție ale tractului digestiv. Căile de contaminare pot fi prin aer sau pe cale orală, prin apă, alimente sau mâini murdare, contaminate. Simptomele enterovirozei sunt: diareea, vărsăturile, crampele abdominale, febra, durerile de cap, starea letargică și apatică.

Simptomele au început de vineri, 6 septembrie, iar astăzi majoritatea copiilor sunt internați la spitalul „Emilian Coțaga”.

La moment, Agenția Națională pentru Sănătatea Publică și Agenția națională pentru Siguranța Alimentelor efectuează verificări în incinta instituției. Primarul interimar al municipiului Chișinău, Adrian Talmaci, a declarat că nu a fost informat deocamdată de către subalterni despre acest caz.

Reprezentanții Direcției Educației, Tineret și Sport Ciocana suțin că liceul se află la autogestiune și nu cunosc detalii.

Sursa: deschide.md