Locuitorii din Bubuieci vor putea merge până acasă cu troleibuzul

-
//
14.03.2019

O nouă rută de troleibuz va face legătura între comuna Bubuieci şi Capitală. Cele trei unităţi de transport sunt deja asamblate şi vor fi scoase pe linie în data de 25 martie.

Anunţul a fost făcut de primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, care a ajuns la Bubuieci cu primul troleibuz scos la rodaj. Vestea i-a bucurat pe locuitorii din Bubuieci, care cred că, astfel, problema transportului public va fi rezolvată. 

45 de microbuze sunt prea puţine pentru cei 12 mii de locuitori, spun oamenii. 

În mai puţin de două săptămâni însă, trei troleibuze noi vor circula la un interval de 23 de minute şi vor ajunge până în centrul Chişinăului.

„Acumulatoarele sunt de 20 de kilometri autonomie, de asta este foarte important ca troleibuzele să circule şi sub reţea. De asta, pentru noi, este important să îl scoatem până pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, încât el să aibă destul kilometraj pentru a se încărca”, a spus Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

„Primul troleibuz, mult aşteptat, am înaintat foarte multe demersuri către primăria Chişinău. Suntem în conlucrare foarte bună, sperăm să le placă la locuitori şi noi să facem faţă, să menţinem drumurile într-o stare bună, ca să aibă o viaţă cât mai îndelungată aceste troleibuze”, a zis Leonid Umaneț, viceprimarul comunei Bubuieci.

Troleibuzele noi au costat municipalitatea peste 650 de mii de euro. Pentru o călătorie, oamenii vor plăti doi lei.

Sursa