mamaplus

Locatarii unui bloc de locuit din sectorul Botanica stau cu frica în sân. Copiii lor sunt în pericol

-
//
25.10.2019

Locatarii unui bloc de pe strada Sarmizegetusa din sectorul Botanica stau cu frica-n sân, după ce terenul de joacă din curte a ars acum două săptămâni. Oamenii se tem că în orice moment copiii lor s-ar putea răni din cauza obiectelor din plastic şi a bârnelor care atârnă în continuare.

După două săptămâni de la incendiu, abia ieri la fața locului a venit un grup de muncitori, pentru a demola și înlătura bucățile rămase. Locatarii din preajmă sunt indignați că autoritățile au reacționat aşa de târziu. Pe de altă parte, responsabilii de la Direcția Amenajare a Primăriei spun că obiectele au stat neatinse, deoarece cazul este investigat de poliție, care încă strânge probe.

Acum, părinții sunt nevoiți să meargă cu copiii să se joace în alte curți din apropiere.

„Acuma stabilim dacă se poate de adăugat elementele, care au fost arse sau defectate acolo. Părinții minorilor, de fapt o să achite pentru aceasta și va fi restabilit. Sperăm până la sfârșitul anului să rezolvăm”, a declarat Vasile Efros, șeful Direcției Amenajare și Mediu.

Prejudiciul estimat în urma incendierii terenului de joacă este de peste 60 de mii de lei. Oamenii legii spun că suspecții sunt doi minori, care locuiesc în aceeaşi curte.

Părinții minorilor suspecți riscă amendă până la 750 de lei sau muncă în folosul statului până la 25 de ore.