mamaplus

Lia Taburcean a fost înfiată: ”Mă bucur măcar că mama biologică nu m-a lăsat în stradă”

-
//
06.02.2020

De vreo 4 ani de zile, Lia Taburcean cântă și încântă sufletele moldovenilor de pretutindeni, piesele ei fiind fredonate pretutindeni. Puțină lume știe însă povestea de viață a tinerei interprete. În cadrul unui interviu, Lia și-a deschis sufletul și a mărturisit în premieră că a fost crescută de părinți adoptivi, fiind abandonată de mama ei biologică la o vârstă foarte fragedă.

”Părinții mei m-au găsit la Centrul Mamei și Copilului pe când aveam doar 6 luni. Ei își doreau foarte mult un copil, dar nu au reușit după mai multe încercări, și au decis să facă acest pas. Simt că va veni o zi în care părinții mei biologici îmi vor spune bună ziua. Normal că sentimentele vor fi foarte reci. Gestul lor nu a fost frumos, oricum. Așa cum ai crescut copilul, trebuie să duci totul până la capăt. Mă bucur măcar că mama mea biologică nu m-a lăsat în stradă. M-a lăsat acolo în pătuc la maternitate, cum m-a născut, și a plecat. Din start eram Popa Lilia. Bănuiesc că acest nume era fals. Numele meu actual a fost dat de părinții mei adoptivi.”

Cum a aflat Lia că a fost înfiată…

”Aveam vreo 5 sau 6 ani când mi-au spus asta. A fost spontan totul, pentru că îmi plăcea să fac curățenie prin dulapuri și am dat de o hârtie pe care scria asta. I-am întrebat pe părinți și mi-au zis. Pentru mine nu a fost un șoc foarte mare, dar foarte bine că mi-au spus asta. Stau câteodată și mă întreb, oare mă știe mama mea biologică? Aș vrea într-o bună zi să aibă curajul să mă contacteze. Nu aș face-o cu rău, dar vreau cu mândrie să vadă tot ce fac eu acum. Părinții mei adoptivi nu știu cine sunt părinții mei biologici.”

Lia a mai povestit că mama ei adoptivă și-a dorit să mai înfieze copii, dar nu i-a reușit din cauza unor probleme de sănătate.

mamaplus

Dincolo de această poveste, Lia spune că seamănă foarte mult cu tatăl ei, pentru că sufletele pereche sunt inseparabile. De la vârsta de 8 ani, mama Liei a plecat la muncă în străinătate, astfel încât a crescut mai mult cu tata. Acum însă, Lia spune cu lacrimi în ochi că în sfârșit mama ei a revenit acasă, iar bucuria este imensă.

mamaplus