Lecții de istorie în aer liber

Lecții de istorie în aer liber

-
//
13.05.2015

Cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, la 16 mai curent, Institutul pentru Cultură și Drepturi Europene organizează pentru liceenii din toată țara lecții de istorie în aer liber.

Lecții de istorie în aer liber

Aceste lecții de istorie se vor desfășura în curtea Muzeului Național de Istorie și în cea a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, iar în cazul unui număr mare de participanți este posibilă extinderea locațiilor.

Ora de istorie va dura 90 de minute, timp în care cei prezenți vor afla mai multe detalii despre 16 mai 1812, data primei ruperi a Moldovei prin Pacea ruso-turcă de la București. Atunci, teritoriul de astăzi a republicii Moldova a fost anexat de Imperiului Țarist și despărțit de Principatul Moldovei. Sîmbătă se vor împlini exact 203 ani de la acest eveniment istoric.

La lecții sînt așteptați liceenii din capitală, dar și din alte raioane/municipii ale Republicii Moldova alături de profesorii lor.

Institutul pentru Cultură și Drepturi Europene este o organizație nonguvernamentală cu sediul la Chișinău, ce are drept scop promovarea tinerilor capabili de performanțe, promovare și apărarea drepturilor omului și promovarea valorilor naționale în context european și a valorilor europene în context național.

Sursa