mamaplus

La Chișinău vor fi redeschise patru instituții de învățământ preșcolar

-
//
01.10.2019

Până la sfârșitul acestui an, în capitală urmează a fi redeschise, după reparație, patru grădinițe cu 36 de grupe noi, care vor putea fi frecventate de 825 de copii.

mamaplus

Astfel, în grădinița nr. 198 din sectorul Ciocana, la mijlocul lunii octombrie vor fi deschise 14 grupe de copii cu 340 de locuri.

De asemenea, într-unul din blocurile liceului „Kiril și Metodiu" din sectorul Râșcani vor funcționa patru grupe noi cu 100 de locuri. Lucrările ar urma să fie finalizate la sfârșitul lunii octombrie.

Alți 260 de copii din sectorul Buiucani vor putea frecventa grădinița nr. 166, fiind create 13 grupe noi, în baza unui proiect de parteneriat public-privat. În prezent, au loc lucrări de finisare în interiorul edificiului, inaugurarea fiind programată pentru luna octombrie 2019.

În instituția preșcolară nr. 112 din sectorul Botanica al capitalei deja au fost deschise cinci grupe noi cu o capacitate de 125 de locuri.

Autoritățile municipale au precizat că alte trei proiecte de reparație a grădinițelor, care urmau a fi realizate în acest an, vor fi transferate pentru anul 2020, din cauza problemelor tehnice apărute pe parcursul reparațiilor sau din insuficiență de bani.

Sursa: moldpres.md