La Chișinău începe sezonul de încălzire

La Chișinău începe sezonul de încălzire

-
//
10.10.2016

Trei instituții medicale din capitală au primit indicații de a se conecta la agentul termic.

La Chișinău începe sezonul de încălzire

Este vorba de spitalele pentru copii, din motiv că numărul pacienților cu viroze crește de la o săptămînă la alta, informează NOI.md.

Potrivit șefului Direcției sănătate a Primăriei, Mihai Moldovanu, Spitalul pentru Copii nr.1, Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii și Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „V. Ignatenco” sînt cele trei instituții medicale care vor fi conectate astăzi la căldură. „Unul dintre spitale are cazangerie autonomă – Spitalul de Boli Contagioase, el fiind conectat deja de dimineață. Și celelalte două instituții vor fi conectate, în decurs de 2 zile, la agentul termic”, a declarat Moldovanu.

Celelalte instituții medico-sanitare urmează să fie conectate la căldură după verificarea temperaturii în saloane. Prioritar se va inspecta situația din cadrul maternităților, iar ulterior, unde va exista necesitatea, acolo se va porni sezonul de încălzire.

„În ultimul timp a crescut numărul cazurilor de viroze în rîndul copiilor. De vină ar fi sălile de clasă reci și temperatura scăzută din apartamente, ceea ce duce la un număr mare de pacienți internați în spital cu viroze. Comparativ cu săptămîna precedentă, se înregistrează o creștere a numărului de copii bolnavi – 251 de cazuri, dintre care 81 de copii sînt internați”, a menționat seful Direcției sănătate.

În total, în municipiul Chișinău sînt 51 de instituții medico-sanitare.

Sursa: NOI.md