mamaplus

La Chișinău au fost înregistrate 5 cazuri de tuberculoză, inclusiv la un copil

-
//
11.02.2020

În capitală a crescut simțitor numărul cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii. Totodată, au fost înregistrate cinci cazuri de tuberculoză. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de ieri a serviciilor municipale.

O echipă a Direcției generale Educație a municipiului Chișinău a mers în inspecție la grădinița nr. 203, după ce dimineață s-a aflat că un copil din această instituție preșcolară este suspectat de tuberculoză. 

Șefa adjunctă a Direcției municipale asistență socială și sănătate Violeta Baltă a declarat că în perioada 31 ianuarie - 6 februarie au fost înregistrate 5 cazuri de tuberculoză, inclusiv la un copil de grădiniță. 

Iar în săptămâna a cincea de supraveghere epidemiologică a gripei (27 ianuarie- 2 februarie), instituțiile medico-sanitare publice și private din municipiul Chișinău au raportat 4474 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii.

În aceeași perioadă au fost înregistrate 212 cazuri de gripă. În opt cazuri este vorba despre tipul AH1N1, în trei cazuri - de Ah3N2, iar în trei cazuri este vorba despre virusul gripal B.