La 1 august a început Săptămâna Mondială a Alăptării

La 1 august a început Săptămâna Mondială a Alăptării

-
//
01.08.2016

Astăzi, în peste 170 de ţări ale lumii a început Săptămâna Mondială a Alăptării. Scopul ei principal este stimularea alăptării naturale în vederea asigurării unei stări de sănătate mai bune a copiilor din lumea întreagă.

La 1 august a început Săptămâna Mondială a Alăptării

Medicii consideră laptele matern ca fiind cea mai bună sursă de nutrienţi pentru nou-născuţi. Conform recomandărilor OMS, copiii de până la şase luni trebuie să se alimenteze exclusiv cu lapte matern. La atingerea vârstei de jumătate de an, după cum consideră experţii OMS, alimentaţia trebuie diversificată, cu menţinerea alăptării naturale până la doi ani sau chiar mai mult.

În cadrul Săptămânii Mondiale a Alăptării, la Centrul municipal perinatal (Spitalul clinic nr. 1) din Chişinău, se va desfăşura, la 3 august, un eveniment consacrat problemelor alăptării naturale.

Data şi ora evenimentului: 3 august, 10:00

Locaţia: Spitalul clinic nr. 1, blocul K, etajul 5, Sala de conferinţe

La eveniment va fi prezentă şi doamna Ruxanda Glavan, ministru al sănătăţii, care va veni cu un mesaj de încurajare a acțiunilor de informare a gravidelor cu privire la importanța şi beneficiile alăptatului la sân pentru sănătatea bebelușilor.

În cadrul conferinţei vor fi prezentate următoarele referate:

„Bazele alăptării” Cristina Ipati – medic obstetrician – ginecolog

„Aspectele contemporane ale alăptării” Zoreana Cazacu – medic obstetrician – ginecolog

„Tehnici și poziții în alăptare” Ana Calancea – moașa-șefă

„Despre alăptare sau cum oferim nou-născutului tot ce e mai bun” Oxana Țurcanu – medic neonatolog-reanimatolog

Moderator: Tatiana Heghea, interpretă de muzică uşoară

Parteneri: Mamaplus.MD, Sodimed, Protectis, Pampers.

Dragi cititoare ale Mamaplus.MD, vă recomandăm să vizitaţi acest eveniment şi să obţineţi acele informaţii valoroase care vă vor permite să savuraţi din plin perioada maternităţii şi să aveţi grijă de sănătatea copilaşului dumneavoastră! Apropo, nimeni nu va pleca fără cadouri! Toţi participanţii sunt aşteptaţi cu surprize plăcute şi tombole!