mamaplus

Într-o grădiniță din centrul capitalei se mai face focul cu lemne, iar acoperișul nu ar fi fost reparat de ani de zile

-
//
19.12.2019

În timp ce unele instituții de învățământ timpurii sunt renovate, o grădiniță din capitală ar fi instituția în care se mai face focul cu lemne, iar acoperișul nu ar fi fost reparat de ani de zile. Cel puțin asta afirmă un consilier din cadrul Consiliului Municipal Chișinău. 

„Aici avem două probleme. Una că s-a micșorat și a doua cum au fost puse prioritățile. Grădinița nr. 23 din sectorul Centrul al Chișinăului este o instituție în care se mai face focul cu lemne, unde curge acoperișul. În unele instituții ani de ani se alocă bani, iar aici nu s-a alocat de ani de zile. Aici vorbim despre distribuirea politică a banilor”, a precizat consilierul.

Iar din cauza condițiilor, tot mai puțini părinți aduc copii la grădiniță.

„Acolo pur și simplu din ce în ce sunt mai puțini copii. Cine poate să reziste la asemenea condiții? Eu cred că este foarte politizat”, a mai menționat acesta.

Potrivit consilierului CMC, o grădiniță din sectorul Botanica este finanțată cu un buget mai mare, decât o altă instituție de învățământ timpuriu din Buiucani.

„Suma cu care se finanțează o grădiniță în sectorul Botanica este de peste 200 de mii de lei per instituție, pe când la Buiucani este puțin peste 100 de mii. – Asta depinde cum a fost votul în alegeri? – Sigur că da. Încercăm și noi să vedem… Cum la Botanica necesitățile sunt mai mari decât la Buiucani? Asta nu este în cazul doar unei instituții, dar este media per fiecărei instituții în parte”, a punctat consilierul CMC.