mamaplus

Informații de ultimă oră despre moldovenii din Italia, prezentate de Ministerul Afacerilor Externe

-
//
25.02.2020

Niciun moldovean aflat în Italia nu este suspectat şi nu are coronavirus. Despre acest lucru a comunicat Ministerul de Externe.

La Consulatul General de la Milano
 
În ultimele 24 de ore la numărul de urgență au parvenit 13 apeluri telefonice. La numărul Consulatului pentru consultații telefonice, au parvenit circa 50 apeluri. De asemenea, sunt mai multe cc. 10 e-mailuri și alte adresări pe rețele de socializare.

Toate adresările/întrebările au fost referitoare la situația creată în jurul răspândirii virusului Covid-19 (dacă au fost instituite restricții de călătorie din Republica Italiană în Republica Moldova si viceversa, daca este instituită carantină la intrarea in Republica Moldova, sfaturi de călătorie pentru Moldova si Italia).
 
La Ambasada de la Roma

În ultimele 2 zile au parvenit 2 apeluri. Persoanele s-au interesat despre siguranța deplasării din Italia spre R. Moldova şi eventual ce mijloc de transport ar fi mai sigur de utilizat în contextul virusului. Totodată au întrebat despre codul galben de la Chișinău și măsurile de precauție.
 
La Consulatul de la Padova

Au fost primite peste 50 de apeluri telefonice (și nici un e-mail) în legătură cu situația din Nordul Italiei.

Dacă sunt în drept să părăsească Republica Italiană (în situația dată (cca 80 % din apeluri)) / dacă activitatea consulatului este sistată/redusă sau este în regim obișnuit (20 %).
 
Totodată, la Centrul de Apel al Direcției Afaceri Consulare din cadrul MAE IE, în ultimele 24 ore, cu aceleași întrebări, s-au adresat în jur de 30 persoane.