A început vacanța. INP vine cu recomandări pentru părinți și elevi

A început vacanța. INP vine cu recomandări pentru părinți și elevi

-
//
28.12.2016

Elevii din întreaga țară se află deja în vacanța de iarnă. Pentru a evita întîmplările nedorite, Inspectoratul Național de Patrulare vine cu o serie de recomandări atît pentru elevi, cît și pentru părinții acestora, informează NOI.md.

A început vacanța. INP vine cu recomandări pentru părinți și elevi

Părinții sînt îndemnați să acorde atenție sporită respectării regulilor de circulație, în timp ce șoferii sînt atenționați să circule cu viteză adaptată condițiilor meteorologice, în special în apropierea trecerilor de pietoni.

Totodată, INP recomandă părinților să comunice cu copiii despre faptul cum trebuie să se comporte atunci cînd se rătăcesc. Părinții trebuie să-și supravegheze copiii în permanență și să se asigure că locul unde cei mici se joacă este unul sigur și special amenajat. Copiii sînt îndemnați să nu meargă la joacă la bazinele acvatice, lacuri sau rîuri. Mai mult, aceștia trebuie să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi va face mai vizibili în lumina reflectoarelor.

Părinții împreună cu copiii trebuie să circule doar pe trotuare, să traverseze strada doar pe trecerea de pietoni, să se oprească pe marginea acestuia și să aștepte ca mașinile să le cedeze trecerea. 

Sursa: NOI.md