Hrănirea copiilor cu linguriţa poate duce la obezitate

Hrănirea copiilor cu linguriţa poate duce la obezitate

-
//
16.01.2014

Hrănirea copiilor cu linguriţa poate duce la obezitate

 Amy Brown, un specialist de la Universitatea din Swansea, îndeamnă părinții să renunţe la hrănirea bebeluşilor cu lingura, deoarece acest fapt duce la dezvoltarea mai  multor obiceiuri proaste și creează o predispoziţie pentru obezitate.

Atunci când copii sânt hrăniţi cu linguriţa este imposibil să se determine cu precizie dacă aceştia sânt deja sătui sau nu. Experții susţin astfel că optiunea ideală este să deprindem copii să mănânce singuri imediat ce se trece la mâncarea solidă.

Se consideră că, atunci când copilul mănâncă singur, el poate controla acest proces şi poate determina singur când s-a săturat, învăţând să-şi ţină sub control apetitul. 

"Bebeluşii care sunt hrăniţi cu linguriţa timp îndelungat, cel mai probabil, în viitor, vor suferi de obezitate, deoarece în timpul acestui proces este dificil de a determina dacă copilul s-a săturat sau nu, iar rezultatul este supraalimentare" susţine Amy Brown.

Expertul susţine de asemenea, că atunci când copilul este lăsat să mănânce singur, are posibilitatea de a analiza în detaliu gustul produselor, precum și să-şi dezvolte propriul ritm și controlul asupra consumului de alimente.