mamaplus

Cum să mănânci sănătos, în funcţie de zodie. Rețeta miraculoasă pentru toți nativii horoscopului

-
//
12.04.2019

Alimentația corectă este secretul care îți asigură sănătate și o viață bună. Există o legatură între semnul zodiacal și stilul alimentar, așa că există alimentele potrivite fiecărei zodii.

Berbec

Nativul acestui semn zodiacal este un aventuros în ceea ce privește alimentele. Este mereu dispus să încerce alimente noi și este atras de tot ceea ce este exotic. Berbecii iubesc condimentele și plantele proaspete și nu rezistă în fața mâncărurilor calde.

Punctul slab: alimentele crocante, cu multe ingrediente aromatice. Dă-i să ronțaie săratele și l-ai anihilat. Aromele preferate: lămâia, frunzele de mentă și scorțișoara.

Taur

Taurul iubește mâncarea gustoasă, ca aceea pe care o mănâncă la mama acasă. Tradiționalist și comod, nu-i plac experimentele gastronomice. Nu-i place mâncarea de tip fast-food, este un mare mâncător de mere și struguri, îi plac prăjiturile de casă și bomboanele.

Punctul slab: iubește grăsimile animale, pe care le consumă, uneori fără limită. Un borcan cu smântână îl face fericit, iar slăninuța de casă este idealul.
Aromele preferate: pătrunjelul, leușteanul.

Gemeni

Gemenii nu pot să trăiasca fără hamburgeri și pizza, dar mănâncă mereu cu foarte mare plăcere portocale, grapefruit, piersici și legume proaspete.

Punctul slab: gogoșile și ciocolata. Un geamăn devine sclavul tău pentru o gogoașă caldă, iar pentru ciocolată poate să ucidă, zâmbind.
Aroma preferată: iubește mirosul și gustul cafelei proaspete.

Rac

Aceasta este zodia nativilor care iubesc mâncarea făcută în casă. Pentru ei dragostea trece prin stomac, iar bunica era cea mai bună bucătăreasă din lume. Țin minte mâncarea cea mai bună pe care au mâncat-o și unde, și sunt mari șanse să se îndrăgostească de cel/cea care a pregătit-o. Sunt amatori de macaroane, creme și prăjituri de casă, nu rezistă în fața produselor de patiserie și a prăjiturilor cu cremă. Sunt mari mâncători de pâine.

Punctul slab: fructele de mare și peștele. Sunt modelați după vorba care spune: „nicio masă fără pește!”.
Aroma preferată: scorțișoara și vanilia.

Leul

Leii sunt mari amatori de carne, consumă legume rar și doar dacă sunt foarte bine gătite. Leul este una dintre cele mai cheltuitoare zodii când vine vorba despre mâncare. Leii ar trebuie să consume multe alimente bogate în fier, și nu doar carne. Dacă ești Leu, mănâncă nuci, alune, stafide.

Punctul slab: o supă fierbinte. Idealul înseamnă o supă de pui, cu multă carne, puține legume și găluști mari, foarte mari!
Aroma preferată: coaja de portocală.

Fecioară

Nativilor zodiei le plac mâncărurile pregătite cu atenție, din ingrediente simple. Fecioarele își savurează mâncarea. Cele mai recomandate alimente pentru nativii zodiei sunt legumele fierte, salatele, cerealele integrale, merele și bananele.

Punctul slab: alimentele condimentate și alimentare care sunt preparate cu mult ulei. Le place mâncarea atât de condimentată încât este periculos să-i săruți după masă!
Aroma preferată: vanilia.

Balanță 

Aceasta este zodia nativilor care sunt fericiți când sunt lăsați să facă mâncare. Le place să se „joace” cu mâncarea, iubesc să gătească și, de cele mai multe ori ceea ce fac este bun, sănătos și arată foarte bine. Balanțele sunt mari amatoare de sucuri proaspete din fructe, știu să facă o salată din orice și se pricep să pună în valoare legumele.

Punctul slab: lactatele și bauturile dulci.
Aroma preferată: ghimbir și cuișoare.

Scorpion

Scorpionii sunt cunoscuți pentru plăcerea de a mânca preparate picante. Le plac teribil ardeii iuți, usturoiul și condimentele tari. Le place ciocolata și alimentare care produc senzații. Portocalele, cartofii prăjiți, cireșele, lămâile și salata verde sunt alimentele recomandate pentru ei. Scorpionii nu înțeleg ce înseamnă o dietă vegetariană și sunt dependenți de carne.

Săgetător

Nativii zodiei sunt dependenți de ciocolată și de dulciuri, în general. Iubesc gustările calde, prăjelile și mâncărurile picante, combinatiile între amar și sărat, acru și dulce. Lămâile, roșiile, usturoiul și ceapa sunt cele mai bune alimente pentru ei.

Punctul slab: alimentele picante și aromate. Visul lor este să mănânce în fiecare zi mâncare indiană.
Aroma preferată: șofranul.

Capricorn

Este o zodie a echilibrului. Capricornilor le plac mâncărurile simple, gustoase, care sunt pregătite pentru a menține starea bună de sănătate. Le plac salatele și dulciurile, legumele și mai ales nucile. Nu sunt mari amatori de fructe. Răbdători prin excelență, nu sunt foarte încântați să stea în bucătărie, dar dacă trebuie să facă ceva pentru cei dragi o fac mereu cu plăcere.

Punctul slab: ciocolata și înghețata. Fac parte din categoria celor care dezvoltă dependență pentru dulce. Aroma preferată: cacao.

Vărsător

Aerieni, acestor nativi le place să aibă o bucătărie foarte bine dotată, deși nu prea stau prin bucătarie. Le plac legumele cu frunze, salatele verzi și aperitivele. Ei preferă gustări ușoare și alimente sănătoase. Dietele recomandate includ fructe uscate, citrice și cereale.

Punctul slab: aromele combinate, până la ciudățenie și bizarerie. Uneori sunt singurii care pot mânca ceea ce creează!
Aroma preferată: cuișoare și flori de tei.

Pești

Nativii zodiei sunt dependenți de fructe și legume. Vegetarieni prin vocație, aceștia au nevoie de alimente bogate în fier. Iubesc cartofii și sunt în stare să gătească în zeci de feluri această legumă. Mari amatori de pește și fructe de mare și adoră bucătăria chinezească.

Punctul slab: cartofii prăjiți. Dacă pedeapsa lor ar fi să mănânce doar cartofi prăjiți, nu ar protesta.
Aroma preferată: toate citricele.

Sursa