mamaplus

Cum îți educi copilul în funcție de zodia lui

-
//
02.06.2020

Nu există un scenariu strict de educare a copiilor, care să se potrivească tuturor, mici și mari. Sunt, desigur, linii directoare, norme ce pot fi luate în calcul, în funcție de caracterul fiecăruia.

Iată câteva sfaturi în ceea ce privește creșterea și educația picilor, conform zodiilor:

Berbec

Sunt neastâmpărați de mici, nu stau o clipă locului. De aceea trebuie să luați măsuri de siguranță pentru a evita accidente, inclusiv în casă. Pe de altă parte, încercați să canalizați această energie spre ceva anume, precum activități sportive sau dansuri. Sau măcar plimbări prelungite cu trotineta, bicicleta, role sau orice altceva. În plus, încă din primii ani de viață refuză să se supună altora.

Taur

Sunt mai liniștiți, mai echilibrați, stau și se joacă cuminți, fără să aibă pretenții. Dar apar aici două probleme: nu împart cu nimeni nimic și nu suportă să fie comparați cu alții. Pe de altă parte, și încăpățânarea specifică Taurilor începe să se manifeste destul de devreme.

Gemeni

Pregătiți-vă să răspundeți la mii de întrebări. Cei născuți în zodia Gemenilor vor să știe totul, fiind interesați și de știință, și de literatură, sport și multe altele. Deci, cea mai mare problemă va fi aceea de a-i învăța să se concentreze pe o singură chestiune.

Rac

Copii foarte talentați, dar fantastic de sensibili. Cu greu veți ghici ce anume i-a supărat. De aceea, trebuie să vă purtați cu ei cu foarte mare grijă, determinându-i să vorbească despre sentimentele și problemele lor. Dacă veți proceda astfel, veți ușura considerabil viața copiilor dumneavoastră.

Leu

Nu există, practic, dificultăți în educarea copiilor născuți sub acest semn zodiacal. Un singur dar – fără minciuni. Deloc. Nici măcar cu cele mai bune intenții. Numai sinceritate, demnitate și transparență. Din păcate, Leii fac foarte multe lucruri numai pentru a fi lăudați.

Fecioară

Destul de complicat, pentru că nu înțeleg cum trebuie emoțiile și nu dau doi bani pe autoritate. Numai logică, analiză și bun simț. Prin urmare, dacă doriți să interziceți ceva copilului dumneavoastră, explicați-i de ce. Dacă va accepta, va respecta întotdeauna rugămințile altora.

Balanță

Pentru ca totul să fie bine, în familie trebuie să fie armonie. Numai în astfel de condiții copiii Balanță se vor dezvolta normal, reușind, la momentul potrivit, să-și demonstreze întregul potențial.

Scorpion

O avalanșă de energie! Este inutil să interzici ceva unor astfel de copii. Trebuie explicat și demonstrat. Da, cu ei este într-adevăr, foarte dificil, foarte greu.

Săgetător

Plini de viață, activi, comunicativi, dar absolut iresponsabili. Dacă nu veți reuși să îi învățați un adevăr simplu, și anume că pentru cuvinte și fapte răspunde fiecare în parte, va avea multe probleme în viitor.

Capricorn

Liniștiți, lenți și fără probleme. Învață bine, ascultă, nu-i asaltează pe alții cu sumedenii de întrebări. Preferă să citească, pentru a obține singuri informațiile dorite. Totuși, dacă nu îi învățați să socializeze, atunci când vor fi mari vor întâmpina mari dificultăți în comunicarea cu alții.

Vărsător

Par niște îngeri gingași și nevinovați. Până când le interziceți ceva fără motiv, fără argumente. Și uite așa, apar scandaluri, scene de isterie și tot felul de situații neplăcute. În rest, niciun fel de probleme.

Pești

Preferă să petreacă o mare parte a timpului fie visând, fie în compania cuiva. Dacă sunt singuri încep imediat să se plictisească și nu contează câte jucării au și dacă au sau nu acces la gadgeturi. Cea mai frecventă problemă cu care se confruntă este sensibilitatea, impertinența.