mamaplus.md

Focuri de armă la un Târg de Crăciun

-
//
12.12.2018

Franţa a ridicat nivelul de alertă la "urgență atentat", după atentatul de la Strasbourg de marţi seara. Mai multe focuri de armă au fost trase, marţi seara, în centrul oraşului. 

mamaplus.md

Cel puţin trei persoane au murit şi alte 12 au fost rănite, după ce un bărbat a deschis focul la întâmplare, în mulţime. Victimele sunt în stare critică.

Unul dintre răniţi este un militar care patrula în zonă. Incidentul s-a petrecut în apropierea unui târg de Crăciun, în jurul orei 20:00, ora Franţei, 21:00, ora României. Între timp, atacatorul a fost identificat, dar nu a fost prins, deşi a fost rănit într-un schimb de focuri cu poliţia. Potrivit Le Figaro, acesta este un bărbat în vârstă de 29 de ani, cu antecedente.

 A fost decretată zi de doliu în Franţa în urma atacului armat din Strasbourg.

O anchetă a fost deschisă de Secţia antiterorism din Paris. Atacatorul, care ar fi acţionat singur, a reușit să fugă și este în continuare căutat activ de forțele de securitate.

Potrivit informaţiilor din presă, imigrantul Chérif C., a avut 20 de condamnări pentru infracţiuni de drept comun.

Autoritățile au activat alerta de atentat, ceea ce înseamnă controale sporite la frontiere, dar şi la piețele de Crăciun din toată Franța. În plus, grădinițele sunt închise, iar la şcoli cursurile sunt suspendate, dar elevii pot sta în clădire.

Poliția a audiat toată noaptea martori, dar şi apropiați ai suspectului, pentru a stabili filmul evenimentelor, pentru a înțelege ce l-a determinat pe atacator să acționeze şi a afla unde se ascunde în prezent.

Citește articolul integral pe realitatea.net