mamaplus.md

Fără Moș Crăciuni privați în grădinițele din Capitală

-
//
03.12.2018

Moș Crăciunii privați, plătiți din banii părinților, ar putea deveni istorie pentru grădinițele din municipiul Chișinău.

mamaplus.md

După ce a primit deja o primă plângere din partea unei mame nemulțumite că administrația instituției frecventate de copilul ei, i-a cerut 35 de lei pentru serviciile unui Moș Crăciun privat, Ruslan Codreanu, a cerut ca această practică să fie uitată, iar straiele moșului să le îmbrace fie un părinte, fie un alt angajat al grădiniței, ori, în cel mai rău caz, să fie angajat un actor profesionist, de la Teatrul Guguță.

Primarul interimar al capitalei susține că serviciile unui actor profesionist în rolul lui Moș Crăciun ar fi o alternativă mai convenabilă pentru buzunarele părinților.

"Discutam cu actorii Teatrului Guguță. Sunt actori care sunt gata să presteze servicii, contra cost, cu bon, cu tot, având însă anumite criterii de calitate standard în grădinițele noastre", a menționat Codreanu.

Potrivit lui Ruslan Codreanu, în locul matineelor ar putea fi organizate spectacole de Crăciun pentru picii de grădiniță, iar municipalitatea ar putea asigura în acest sens, transportarea acestora spre și de la teatru.

Primarul interimar a mai spus că își dorește în grădinițe pentru copii, nu pentru educatori, ajutori de educator și directori.

"Câte 35 de lei, 27 de copii, 14 grupe...eu nu știu ce fel de Moș Crăciun trebuie să fie. Iese în două ore cu salariu triplu decât noi toți adunați aici la masă", și-a exprimat indignarea Ruslan Codreanu, la ședința operativă a Primăriei.

"Și la propunerea părinților ca un bunel sau un tătic să fie Moș Crăciun, directorul refuză", a adăugat primarul.

Șefa Direcției Educație, Rudica Guțu, a subliniat că de multe ori, de vină pentru astfel de situații ar fi chiar și părinții.

"Aceste activități sunt de pe timpuri moștenite. Noi am rugat să nu fie tolerată strângerea ilicită de bani. Noi cunoaștem că și părinții caută cele mai scumpe costume, coafuri...Instituția nu poate asigura cadourile copiilor, și iar apar colectările de bani. Orice instituție are angajați care pot fi Moș Crăciun, însă vom lua în calcul și varianta cu actorii Teatrului Guguță", a menționat Rodica Guțu.

Sursa: realitatea.md