Expoziție de caritate dedicată copiilor născuți prematur

Expoziție de caritate dedicată copiilor născuți prematur

-
//
15.11.2017

La 17 noiembrie, în întreaga lume va fi marcată Ziua Mondială a Prematurității.

Expoziție de caritate dedicată copiilor născuți prematur

Asociația „Vitae” din Republica Moldova, care încearcă să schimbe lucrurile la acest capitol în țara noastră și, totodată, oferă un sprijin pentru mamele care au dat naștere copiilor prematuri, va organiza o expoziție caritabilă în seara zilei de sîmbătă.

În cadrul expoziției, care se va desfășura la Hotelul Radisson Blu, cu începere de la ora 18:00, își vor expune lucrările atît pictori consacrați, cît și tineri. Vizitatorii vor avea posibilitatea să cumpere tablouri, iar o parte dintre banii colectați vor fi folosiți la procurarea lucrurilor necesare pentru copiii născuți prematur.

Potrivit Azei Onică, cea care a creat Asociația Copiilor Născuți Prematur din Republica Moldova „Vitae”, astfel de evenimente sînt importante, pentru că ele nu doar aduc la cunoștința societății problemele cu care se confruntă mămicile care au dat naștere copiilor prematuri, dar și le oferă o șansă în plus acelor ființe neajutorate care vin pe această lume nepregătiți și mult prea firavi.

Consilierul municipal, președintele Fracțiunii PCRM și a celor fără de partid, Vasile Chirtoca, urmează să înainteze în viitorul apropiat o propunere în care ar putea fi examinat un posibil proiect ce ar permite construcția pe teritoriul Centrului Mamei și Copilului din capitală a unui bloc destinat copiilor născuți prematur, bloc în care să se simtă confortabil nu doar copiii, dar și mămicile care trec printr-o încercare deloc ușoară.

Aza Onică susține că construcția unui astfel de bloc destinat copiilor născuți prematur le-ar oferi încă o șansă la viață acestor bebeluși, care, fără ajutorul medicilor, nu pot trăi. La expoziția de caritate va participa și o delegație din România, și anume reprezentanții organizației „Inima Copiilor” și ai Asociației „Unul și Unul”, care vor veni să-și împărtășească experiența acumulată în acest domeniu.

Sursa: NOI.md