Experții lărgesc limitele adolescenței

Experții lărgesc limitele adolescenței

-
//
29.01.2018

Limitele adolescenței sunt acum extinse în mod semnificativ - durează de la 10 până la 24 de ani și nu până la 19 ani, așa cum s-a crezut anterior. Potrivit oamenilor de știință, acest lucru indică infantilismul tinerilor moderni.

Experții lărgesc limitele adolescenței

Tinerii fac mai mult timp studii, se căsătoresc și devin părinți mai târziu, ceea ce a schimbat ideile obișnuite cu privire la momentul în care începe viața adultă. Și acest lucru este important din punct de vedere juridic.

Dar există și argumente biologice în favoarea faptului că adolescența ar trebui extinsă. Acum câteva decenii, perioada de pubertate începea la aproximativ 14 ani. Acum, această graniță s-a mutat la 10 ani, datorită îmbunătățirii medicinei și aalimentației în țările dezvoltate ale lumii. Dar, în ciuda acestui fapt, organismul continuă să se dezvolte chiar după ce a împlinit 20 de ani. De exemplu, creierul continuă să se "matureze" după 20 de ani, începând să lucreze mai eficient. Și dinții de “minte” pot erupe până la 35 de ani.

Potrivit statisticilor, în 2013, vârsta medie a primei căsătorii pentru bărbați era de 32,5 ani, pentru femei - 30,6 ani. Această valoare a crescut cu aproape 8 ani din 1973. Profesorul Russell Viner, președinte al Colegiului Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului, sprijină extinderea adolescenței și constată că tinerii părăsesc casa părintească, în medie, la 25 de ani.

Sociologul Jen McVarish de la Universitatea din Kent, însă, vede o amenințare în această perspectivă:

"Tinerii se dezvoltă mai mult sub influența așteptărilor sociale decât a proceselor biologice".

Profesorul Viner nu este de acord cu critica Dr. Jen McVarish și spune că extinderea adolescenței poate fi privită ca „extinderea drepturilor și a posibilităților, recunoscând diferențele lor.“

Mai multe detalii despre argumentele specialiștilor pot fi găsite în revista Lancet Child & Adolescent Health.

Traducere: Mamaplus.MD