Ziua Internațională a Mamei sărbătorită cu mare fast la Chișinău

Ziua Internațională a Mamei sărbătorită cu mare fast la Chișinău

-
//
19.05.2015

Femei de afaceri, femei frumoase, femei active, care reușesc în fiecare zi să combine rolul de a fi mamă și cariera, s-au întâlnit pe 13 mai la un eveniment grandios: Ziua Internațională a Mamei. 

Asociația Femeilor Antreprenoare din  Moldova (AFAM) și Comunitatea Femeilor Ucrainene din Moldova (CFUM) au reușit să adune aproape 200 de mame de succes, cu realizări frumoase atât în plan profesional cât și familial, dorind să promoveze astfel statutul mamelor active (antreprenoare sau angajate în diverse activități), a reprezentantelor  diferitor etnii, care contribuie la păstrarea valorilor culturale și dezvoltarea armonioasă a societății.

Andrian Candu, președintele parlamentului RM, prezent la eveniment, a ținut să menționeze că: “Rolul femeii este astăzi unul foarte important în toate domeniile, și dacă ar zice cineva că locul femeii este la bucătărie, dați-i vă rog numărul meu de telefon”.

”Mamele de azi combină cu succes mai multe roluri sociale. Majoritatea femeilor-membre ale AFAM, pe lângă sarcinile lor profesionale zilnice, cresc și educă copii, se implică în acțiuni sociale, de caritate, de mobilizare comunitară, voluntariat – ele reușesc să combine cu succes toate aceste activități. Noi dorim să scoatem la lumină aceste istorii frumoase și să demonstrăm că nu este neapărat să alegem între carieră și familie. Nu trebuie să ne sacrificăm visele, dorințele, pentru că a fi și mamă, și profesionistă e posibil”, a menționat organizatoarea evenimentului, fondatoarea AFAM și membra CFUM, Veronica Arpintin.

Ziua Internațională a Mamei, apărută inițial în Statele Unite, se sărbătorește oficial, în a doua duminică a  lunii mai, în mai multe țări, inclusiv în Ucraina, România, Țările Baltice și alte state ale Uniunii Europene. În Moldova, această zi este marcată de către CFUM din 2007, cu o amploare crescândă.