mamaplus

Zeci de mămici din Chișinău vor participa la ”Marșul alăptării”

-
//
31.07.2019

Pentru al cincilea an consecutiv, în capitală se va desfășura proiectul „Mămica Alăptează”, organizat în cadrul Săptămânii Mondiale a Alăptării. Evenimentul este programat pentru perioada 1-7 august și are scopul de a încuraja părinții în susținerea alăptării.

mamaplus

Pe 1 august, de la ora 18:00 în parcul UTM din sectorul Râșcani tinerele mămici, îmbrăcate în haine albe, cu pruncii în brațe, se vor plimba într-un marș pașnic pe alei și vor ajunge la o adevărată sărbătoare pentru toată familia.

După lansarea celor câteva sute de baloane albe spre cer, semn a picăturilor laptelui matern, va avea loc un concert festiv cu un defileu al mamelor purtătoare și desemnarea Ambasadorilor Alăptării.

Totodată, cei prezenți vor avea parte de consultații gratuite în alăptare și masaj pediatric de la specialiști. Copiii se vor distra într-o zonă special amenajată pentru ei și vor putea importaliza clipa prin fotografii unice. 

Pe lângă cadouri și tombole cu premii, cei prezenți vor putea vizita și Zona instruirii. Poliția de patrulare și Asociația Transportatorilor Auto le vor oferi  copiilor și părinților sfaturi despre securitatea copiilor trafic.

De asemenea, în perioada 2-7 august vor fi organizate seminare gratuite pentru părinți și viitori părinți la temele „Bazele Alăptării”, „Îngrijirea Nou-născuților”, „Diversificarea alimentară”, „Modul de viață în timpul alăptării”, „Alăptarea după un an și încetarea blândă a alăptării” și „Relațiile în familie după apariția copilului”.

„Săptămâna Mondială a Alăptării” este organizată pentru a marca „Declarația Innocenti” a Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF, aprobată în luna august, anul 1990 pentru protecția, promovarea și sprijinul alăptării la sân.

Sursa: agora.md