mamaplus

Un altfel de „motociclism” în acest weekend, la Chișinău

-
//
27.09.2019

Duminică, 29 septembrie, începând cu ora 15.00, pe străzile din Chișinău urmează să aibă loc Distinguished Gentelmans Ride 2019 (DGR) - un eveniment motociclist organizat la scară mondială, în 102 de state, 648 orașe, cu caracter de binefacere în scopul sensibilizării opiniei publice cu referire la problemele de sănătate la bărbați.

mamaplus

Distinguished Gentelmans Ride 2019 (DGR) este  un eveniment anual de caritate care strânge fonduri pentru fundația The Movember – fundație lider la nivel mondial care dorește să schimbe atitudinea față de sănătatea bărbaților, pentru a îmbunătăți viața acestora prin cercetările în domeniul cancerului de prostată și a sănătății mintale.

Un eveniment exclusivist pentru cei care adoră motocicletele

Evenimentul are ca protagoniști în exclusivitate motocicliști piloți de motociclete clasice, de colecție dar și modificate, custom, cu un dresscode strict dedicat stilului clasic gentleman (cravată, papion, pantofi, mustață etc.). DGR reprezintă un concurs de eleganță și stil pentru cultura motociclismului, pentru care piloții trebuie sa dea cel mai bun exemplu de comportament în traficul rutier, pe un traseu bine determinat, cu respectarea tuturor regulilor circulației rutiere și siguranței în trafic, cu echipă de medici și mașină de suport tehnic pentru evacuarea motocicletelor în caz de defecțiuni.

mamaplus

Fiecare călătorie din cele 648 de orașe este organizată de “gazdele evenimentului” care au obținut o acreditare în prealabil, de la fondatorii DGR și fiecare oraș este limitat la un singur ride (o singură iesire).

Fiind un eveniment de nișă, se va respecta în totalitate regulamentul global referitor la tipul motocicletelor și dresscode, iar cei care nu au în dotare cele necesare, dar vor să se alăture acestei cauze nobile, sunt bineveniți să susțină piloții cu donații pentru participanți sau pentru eveniment.

mamaplus

Donațiile pot fi făcute pe website-ul DGR, și tot acolo puteți vedea toate informațiile despre fondurile acumulate în fiecare oraș în parte, precum și lista participanților. Toate donațiile sunt făcute direct în conturile fundației de binefacere. În 2018, DGR a reușit să adune 6.2 milioane de dolari cu un total de 114000 de piloți înregistrați, iar participanții din Chișinău au acumulat 1246.44 de dolari, cu un total de 29 persoane înregistrate.

Vezi AICI un filmuleț cu ediția de anul trecut a evenimentului.