mamaplus

Mămicile din diasporă au marcat Săptămâna Mondială a Alăptării

-
//
07.08.2019

Pentru al doilea an consecutiv, Clubul Mămicilor moldovence din Portugalia și-au dat întâlnire pentru a socializa și pentru a-și împărtăși experiențele despre alăptare, sarcină și creșterea copiilor, marcând astfel Săptămâna Mondială a Alăptării.

mamaplus

Mămicile au organizat o ședință foto cu genericul „Mămica alăptează, anul 2019” și au imortalizat momente unice cu pruncii lor în burtică sau în brațe.

„Am dorit să-l facem mai diferit în așa fel ca să putem încuraja mămicile și viitoarele mămicii să continue alăptarea în public indiferent de impedimentele care apar. Le încurajăm să continue alimentația la sân a copiilor care este foarte importantă atât pentru făt cât și pentru mamă, în prima perioadă postpartum”, spune Natalia Botnari, una dintre participante.

Au invitat mai multe mame din comunitatea de moldoveni, gravide sau cu bebeluși, iar pe burtici au avut imprimat un body ART creativ realizat de o altă mămică gravidă – Angela Gologan.

mamaplus

Mamele cu copii mai măricei și-au împărtășit experiența alăptării, au vorbit despre încetarea alăptării și au făcut schimb de impresii.

„A fost o zi memorabilă pentru toți, deoarece am reușit să realizăm un proiect fotografic de suflet și, cel mai important, că toate am mers acasă cu ceva mai mult decât am venit. Mămicile au ieșit din zona lor de confort și au ales să fie machiate și coafate de alte mămici din comunitate: Olesea Dinga, Elena Radu, Iulia Barskih, lucru pentru care le mulțumim. Poate cel mai important, copiii au avut ocazia să mai exerseze limba română, iar mamele să-și aducă aminte de țară”, mai spune Natalia.

mamaplus

Sursa: știri.md