mamaplus

Eveniment important pentru părinţii copiilor hipoacuzici, cu implant cohlear

-
//
13.08.2019

La începutul lunii viitoare, mai exact pe data de 6 septembrie, la Chișinău se va desfășura un eveniment pentru părinții copiilor cu implant cohlear, la care vor participa profesioniști în domeniu, din Moldova, România și Germania. Acest eveniment este deosebit de important, pentru că le va oferi părinților toate informațiile necesare în procesul de reabilitare a copiilor care învață acum să audă și să vorbească cu ajutorul unui implant cohlear.

mamaplus

Organizația de caritate Perspektive a lansat în septembrie 2018 proiectul „Creştem cu implant cohlear”, care se bazează pe recuperarea copiilor hipoacuzici după implantare. Consultanţii proiectului oferă susţinere familiilor cu copii cu implant cohlear.

În prezent, organizaţia Perspektive acordă suport la circa 30 de familii din toate regiunile Moldovei. Unul dintre scopurile de bază ale proiectului este instruirea păinţilor în ajutorarea copiilor lor să-şi dezvolte auzul şi vorbirea. Cu acest scop, pe 6 septembrie 2019, Perspektive va lansa un program de instruire, la care sunt aşteptaţi părinţii şi specialiştii în recuperarea auzului.

Programul se va desfăşura pe parcursul la 3 zile şi va include:

Vineri, 06.09.19 – Totul despre funcţionarea implantului cohlear şi ce reprezintă Terapia Natural-Aurală.

Sâmbătă, 07.09.19 – Cum mediul înconjurător influenţează dezvoltarea creierului şi cum să testăm acasă auzul copilului cu implant cohlear.

Duminică, 08.09.19 – Analiza abilităţilor de comunicare și incluziunea în sistemul educaţional a copiilor cu deficienţe de auz.

Formatorii acestui program sunt: Dr. Uwe Martin şi Sigrid Martin, reabilitologi, specialişti în Terapia Natural-Aurală din Germania şi Valentin Chiţicaru, reprezentant Cochlear (Australia). Costurile pentru organizarea programului vor fi suportate de asociaţia Perspektive e.V. Germania şi "Fix Import Export" SRL, reprezentant Cochlear (Australia) pentru  România şi Republica Moldova.

Pentru a vedea programul detaliat al evenimentului, accesaţi pagina de Facebook

Pentru a participa la Programul de instruire, completați formularul AICI sau formați numărul de telefon (+373) 60 880 101, Cristina.