mamaplus

Elevii din Moldova sunt tot mai slabi la învățătură

-
//
03.12.2019

Într-o eră în care cifrele și literele par să înconjoare la propriu omenirea, elevii din Moldova par să se ferească de-a binelea de aceste elemente atât de importante pentru formarea unei minți sănătoase. 

Cel puțin așa arată datele unui studiu PISA efectuat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, potrivit căruia jumătate dintre elevii noștri nu ating nivelul minim de competență la matematică, iar 43%, la citire și științe, situația fiind de-a dreptul alarmantă în zonele rurale, unde datele sunt și mai mici.

Totuși, chiar dacă programul de evaluare, realizat în 2018, atestă rezultate mai bune în comparație cu 2015, iar Moldova este una dintre cele 16 țări care nu au descrescut punctajele medii la nici unul dintre domeniile evaluate, comparativ cu studiul anterior, situația rămâne una foarte îngrijorătoare.

La acest studiu au participat 5.300 de elevi din 236 de instituții de învățământ din țară. Menționăm că statele lider în Programul PISA 2018 sunt Singapore, Japonia și Estonia.