mamaplus

Elevi obligați să se descalțe înainte de a intra în clase, pe motiv că ”se umflă parchetul”

-
//
15.01.2020

Elevii de la o şcoală din judeţul Ialomiţa, România, sunt puşi să se descalţe atunci când intră în sălile de clasă şi să-şi ia papuci de schimb. Administraţia instituţiei pretinde că astfel protejează parchetul nou montat în auditorii după ce copiii vin de afară sau de la toaleta din curtea şcolii. Măsura, însă, nu este valabilă şi pentru cadrele didactice.

Şi ceilalţi profesori umblă prin clase în pantofii cu care vin de acasă.

Ministrul român al Educaţiei a efectuat un control la instituţia vizată. Mare i-a fost indignarea că administraţia acesteia a pus parchet nou prin şcoală, dar copiii merg afară la toalete. Şi asta în condiţiile în care Guvernul ţării vecine a alocat bani pentru construcţia grupurilor sanitare în interiorul şcolilor.

Acești bani unii dintre primari i-au returnat, pentru că nu au făcut nici măcar proiectul. Sunt indignată că autorităţile publice locale, de 30 de ani, nu investesc în educaţie", a spus Monica Anisie, ministra Educaţiei din România.

De cealaltă parte, primarul localităţii unde a fost depistată neregula susţine că banii au ajuns prea târziu ca să mai poată organiza o licitaţie pentru identificarea unei firme care să construiască grupurile sanitare, iar pe lângă asta au fost insuficienţi.