mamaplus

E oficial! Prima moldoveancă infectată cu coronavirus

-
//
28.02.2020

Primul caz de coronavirus a fost confirmat la o moldoveancă. Este vorba despre femeia din Italia care avea grijă de o bătrână.

Informația a fost comunicată Ministerului Afacerilor Interne și Integrării Europene de către Misiunile Diplomatice din Italia, transmite Știri.md. 

Astfel, autorităților italiene au informat despre rezultatul pozitiv al testului prelevat în urmă cu 2 zile de la femeia din Republica Moldova, care intrase anterior în contact cu o persoană infectată cu virusul COVID-19.

Celei de-a doua persoane, care s-a aflat în contact cu cetățeana italiană infectată i s-au prelevat probe pentru testare, urmând ca în următoarele zile să parvină și rezultatul analizelor.    

Starea de sănătate a celor doua persoane este una bună și nu necesită internare în spital, ele fiind plasate în carantină la domiciliu, Serviciul de Sănătate Publică din Italia oferindu-le asistența necesară.  

Despre evoluția celor două cazuri, autoritățile italiene vor informa constant Misiunile noastre Diplomatice. 

MAEIE informează că cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situație dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistență consulară la numerele de telefon de urgență:

  • Ambasada Republicii Moldova la Roma:  +39 3294421091;
  • Consulatul General de la Milano: +39 3206108989; 
  • Consulatul din Padova: +39 3805905331;
  • precum şi la Centrul de Apel al MAEIE  0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

De asemenea, conform ultimelor informații comunicate Ambasadei Republicii Moldova la Tokyo, cei trei cetățeni moldoveni, dintre care doi dețin și cetățenie română, membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess, au fost debarcați și transferați într-o unitate specială, în apropiere de Tokyo, în localitatea Wako din prefectura Saitama. Rezultatele ultimelor teste medicale atestă absența virusului coronarian. Ei se vor afla, ca măsură preventivă, în următoarele 14 zile în carantină, într-un campus unde fiecare persoană va dispune de cameră separată cu balcon și bloc sanitar individual. 

Misiunea Diplomatică din Japonia se află în contact permanent cu cei trei cetățeni aflați în carantină și anunță că în cazuri de urgență, cetățenii țării noastre aflați în Japonia pot contacta misiunea diplomatică la numărul +810 80 8850 7372.