mamaplus

Două profesoare din capitală au fost reținute pentru că luau mită de la elevi

-
//
26.09.2019

Două profesoare de la Colegiul de Ecologie din Chişinău au fost escortate la Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru a fi audiate. Acestea sunt cercetate într-o cauză penală și sunt bănuite de trafic de influenţă. Suma pe care aceste profesoare ar fi luat-o ca mită de la elevi este de 16 mii de euro.

mamaplus

Ofițerii CNA au fost sesizaţi că profesoarele ar fi primit diferite sume de bani de la elevi pentru a-i ajuta să susţină examenele sau pentru a le mări notele la unele disciplini. Femeile primeau de la grupuri de elevi bani pentru a determina alţi profesori să le acorde note mai mari sau pentru a nu-i lăsa restanţieri la unele discipline.

„Transmiterea banilor a fost documentată cu mijloace speciale, iar în imaginile obţinute de anchetatori se văd că banii luați de la elevi, dar şi nemulţumirea profesoarelor în cazul în care sumele transmise sunt mai mici decât cele pretinse. În acele episoade se vede cum au primit 10.000 de lei de la mai multe clase de elevi – bani destinaţi influenţării unor profesori în vederea asigurării susţinerii examenelor şi majorării notelor”, precizează ofițerii CNA.

Polițiștii au inițiat o urmărire penală pentru trafic de influență, iar în această dimineaţă, au făcut percheziţii la domiciliile bănuitelor. La una dintre femei a fost ridicată suma de 12.000 de euro, iar de la cealaltă 4.000 de euro – bani despre care acestea susţin că ar fi economii.

Sursa: cotidianul.md