mamaplus

Detalii despre bebelușul cu arsuri de gradul II și III, adus cu elicopterul la Chișinău

-
//
06.11.2019

În după amiaza zilei de 5 noiembrie echipajul aero medical SMURD Galați a efectuat o intervenție aeriană pentru a aduce de la Cahul la Chişinău un băiat în vârstă de 9 luni cu arsuri de gradul II şi III pe 90% din suprafața corpului.

Potrivit IGSU micuțul este dintr-o familie din localitatea Crihana Veche, raionul Cahul, care a primit arsuri, după ce o cratiță cu apă fierbinte a căzut peste el. Echipajul SMURD Galați a preluat copilul din cadrul spitalului din Cahul şi l-a transportat pe calea aerului la Chişinău. Pe parcursul zborului bebelușul a fost strict monitorizat, fără a suporta complicații. La aterizarea elicopterului pe stadionul Dinamo din Capitală, copilul a fost preluat de o echipă de medici şi transportat de urgență la Spitalul Republican pentru Copii Emilian Coțaga pentru îngrijiri ulterioare. 

„În stare de şoc, şoc adânc gradul doi, trei. A fost internat în secția de reanimare chirurgicală a clinicii Emilian Coțaga, IMC. La moment primeşte tratamentul necesar pentru a diminua starea de şoc care este şi în dependență de gradul arsurilor acesta va continua tratamentul prescris. Copilul este în stare gravă dar stabilă, dinamica o vom vedea în decurs de două, trei zile, până va ieşi din starea de şoc”, a informat medicul Secția arsuri Spitalul pentru Copii „Emilian Coțaga", Vasile Tomuz.

Datele IGSU arată că, de la începutul anului 2019, aceasta a fost a 14-a intervenție aero – medicală SMURD în Republica Moldova.