mamaplus

Detalii de ultimă oră: s-a stabilit cauza morții bebelușului deputatului moldovean

-
//
17.02.2020

Medicii legişti de la Institutul de Medicină Legală din Iaşi au făcut necropsia bebeluşului care a murit duminică dimineaţă la un hotel din Iaşi. Potrivit unor surse, cauzele preliminare ale decesului sunt insuficienţa cardio respiratorie acută şi un edem pulmonar.

Rezultatele finale vor fi gata în cel mult o lună, iar până atunci legiştii vor analiza histopatolgic probele prelevate. Primele date din anchetă arătau că bebeluşul de 6 luni al deputatului Angel Agache a fi murit sufocat după ce mama ar fi stat peste el, în timpul nopţii, din greşeală.

Surse din rândul anchetatorilor spuneau că mama bebeluşului a sunat la 112, duminică dimineaţa, în jurul orei 4.00, şi a spus că s-a aşezat în timpul nopţii peste copil, sufocându-l. Femeia, în vârstă de 35 de ani, se afla în camera unui hotel din Iaşi, împreună cu soţul său, un deputat din Republica Moldova, când s-a produs incidentul.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi se fac cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Ce este edemul pulmonar?

Edemul pulmonar este o afecţiune medicală care constă în acumularea de lichid în plămâni, ceea ce îngreunează sever respiraţia. În majoritatea cazurilor, edemul pulmonar este cauzat de o afecţiune a inimii, dar există şi alţi factori de risc, precum pneumonia, expunerea la anumite toxine, administrarea anumitor medicamente, zborul la altitudini mari sau loviturile puternice la nivelul pieptului. Prin urmare, tratamentul edemului pulmonar depinde de cauza acestuia şi presupune, de regulă, administrarea anumitor medicamente şi terapia cu oxigen. Edemul pulmonar care se dezvoltă rapid (forma acută) este o urgenţă medicală şi trebuie tratat în consecinţă, cât mai rapid, altfel poate fi fatal.